Τα βασικά του κρασιού

Το κείμενο που ακολουθεί γράφηκε για να βοηθήσει όσους ξεκινούν την εξερεύνηση του κρασιού. Μέσα από απλές κι έξυπνες οδηγίες θα ανακαλύψετε το γούστο σας στο κρασί... θα ανακαλύψτε τον ουρανίσκο σας

Διαβάστε περισσότερα: Τα βασικά του κρασιού

Το βαρέλι, ως πηγή ωρίμανσης του κόκκινου κρασιού

Καθοριστικό σημείο για την ωρίμανση είναι το πέρασμα ή μάλλον η παραμονή του κρασιού στο βαρέλι. Οι πόροι του βαρελιού επιτρέπουν την είσοδο οξυγόνου, το οποίο αντιδρά με αρκετά συστατικά του κρασιού δημιουργώντας το σύνολο των αντιδράσεων της λεγόμενης οξειδωτικής παλαίωσης (ωρίμανσης). Ταυτοχρόνως το ξύλο και το κρασί αλληλεπιδρούν επίσης. Μπορούμε λοιπόν να πούμε σχηματικά ότι η παλαίωση στο βαρέλι είναι τριπαραγοντική διαδικασία: κρασί, βαρέλι, οξυγόνο.

Διαβάστε περισσότερα: Το βαρέλι, ως πηγή ωρίμανσης του κόκκινου κρασιού

Δωρεάν Αποστολή

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
σε όλη την Ελλάδα
για ολόκληρο το 2017!

 

03-tesias-iso-gr

Κατηγορίες