Οδηγίες συντήρησης βαρελιού

Posted on 14/09/2015 0 Σχόλια Κατασκευή βαρελιών,

Για τη συντήρηση των βαρελιών σας, θα πρέπει να ακολουθείτε την παρακάτω διαδικασία:

 

ΒΗΜΑ 1

Συντήρηση βαρελιού - 1ο βήμα

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνουμε πολύ καλά το βαρέλι από τα υπολείμματα του κρασιού. Μόλις αδειάσει το βαρέλι από το κρασί, το γεμίζουμε με 10-20 λίτρα πόσιμου νερού, κατά προτίμηση ζεστού (60 - 80 oC).

ΒΗΜΑ 2

Συντήρηση βαρελιού - 1ο βήμα

Περιστρέφουμε το βαρέλι προς κάθε κατεύθυνση, κατ΄τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να ξεπλύνει κάθε εσωτερική πλευρά του βαρελιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασάι για τουλάχιστον 3 λεπτά. Στο τέλος αδειάζουμε το νερό.

ΒΗΜΑ 3

Συντήρηση βαρελιού - 3ο βήμα

Προαιρετικά, για την καλύτερη αποστείρωση του βαρελιού χρησιμοποιούμε την παστίλια θείου. (Οι παστίλιες θείου είναι αναγνωρισμένες από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας και στηρίζονται στους διεθνείς νόμους για την προστασία της οινοπαραγωγής).

ΒΗΜΑ 4

Συντήρηση βαρελιού - 4ο βήμα

Δένουμε την παστίλια σε ένα σύρμα και την ανάβουμε.

ΒΗΜΑ 5

Συντήρηση βαρελιού - 5ο βήμα

Μόις αρχίσει να καίγεται, την τοποθετούμε στο εσωτερικό του βαρελιού.

ΒΗΜΑ 6

Συντήρηση βαρελιού - 6ο βήμα

Το αέριο που προκύπτει από τη χρήση της παστίλιας καλύπτει τις εσωτερικές επιφάνειες του βαρελιού και το αποστειρώνει από τυχόν οξείδωση. Έτσι προστατεύουμε με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα του βαρελιού μαε για την επόμενη χρονιά.

ΒΗΜΑ 7

Συντήρηση βαρελιού - 7ο βήμα

Αφού μετατραπεί σε αέριο, αφαιρούμε το σύρμα με το υπόλειμμα της παστίλιας και σφραγίζουμε το βαρέλι με την τάπα.

ΒΗΜΑ 8

Συντήρηση βαρελιού - 8ο βήμα

Φυλάσσουμε το βαρέλι σε σκιερό και δροσερό μέρος. Πριν την επαναχρησιμοποίησή του, σφίγγουμε τα στεφάνια κι ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης βαρελιού

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία σας! Χρησιμοποιείστε τα στοιχεία επικοινωνίας ή πατήστε το σύνδεσμο παρακάτω για αποστολή e-mail.

Επικοινωνια