Κάδος για βούτυρο

Κάδος για βούτυρο

Ξύλινος κάδος με χερούλι και ραβδί (αναδευτήρας) για το χτύπημα του βούτυρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ύψος: 100cm

Διάμετρος κάτω βάσης: 20cm

Διάμετρος άνω βάσης: 30cm

 

Παρασκευή βούτυρου

Η παραδοσιακή μέθοδος για την παρασκευή βούτυρου γίνεται με το χτύπημα του γάλατος. Ρίχνουμε το γάλα σε ένα ψηλό δοχείο και το χτυπάμε με ένα ξύλινο ραβδί.

Το λίπος είναι στο γάλα με μορφή πολύ μικρών λιποσφαιριδίων διασκορπισμένων. Με το χτύπημα, τα λιποσφαιρίδια ενώνονται μεταξύ τους σε μεγαλύτερο μέγεθος και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Αφαιρούμε όσα επιπλέουν και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε χτυπώντας και αφαιρώντας κάθε φορά, μέχρι να διαπιστώσουμε ότι δεν ανεβαίνει πλέον στην επιφάνεια τίποτε. Η διαδικασία αυτή για 5 κιλά γάλα θα ξεπεράσει τις 2 ώρες και στον χώρο εργασίας η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πάνω από 18 βαθμούς.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
  • Προβολές: 974
  • Κατασκευαστής: Tesias Wooden Products
  • Κωδικός Προϊόντος: 0795
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 90,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 72,58€