Οδηγίες συντήρησης βαρελιού

Posted by Δημήτρης Τέσιας 14/09/2015 0 Σχόλια Κατασκευή βαρελιών,

Για τη συντήρηση των βαρελιών σας, θα πρέπει να ακολουθείτε την παρακάτω διαδικασία:

 

1o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 1ο βήμα

Μόλις αδειάσει το βαρέλι από το κρασί, το γεμίζουμε με 10-20 λίτρα ζεστού νερού (60°C-80°C).

2o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 2ο βήμα

Περιστρέφουμε το βαρέλι προς κάθε κατεύθυνση, κατά τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να ξεπλύνει κάθε εσωτερική επιφάνεια του βαρελιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 3 λεπτά..

3o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 3ο βήμα

Για καλύτερη αποστείρωση χρησιμοποιούμε την παστίλια θείου*.

 

4o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 4ο βήμα

Δένουμε την παστίλια σε ένα σύρμα και το ανάβουμε.

5o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 5ο βήμα

Μόλις αρχίσει να καίγεται, την τοποθετούμε στο εσωτερικό του βαρελιού.

6o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 6ο βήμα

Το αέριο που προκύπτει από τη χρήση της παστίλιας καλύπτει τις εσωτερικές επιφάνειες του βαρελιού και δεν επιτρέπει στον ατμοσφαιρικό αέρα να εισχωρήσει στο βαρέλι. Έτσι προστατεύουμε με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα του βαρελιού μας και για την επόμενη χρονιά.

 

7o βήμα

Συντήρηση βαρελιού - 7ο βήμα

Αφού μετατραπεί σε αέριο, αφαιρούμε το σύρμα με το υπόλειμμα της παστίλιας και σφραγίζουμε το βαρέλι με την τάπα.

Συντήρηση βαρελιού - 8ο βήμα

Φυλάσσουμε το βαρέλι σε σκιερό και δροσερό μέρος. Πριν την επαναχρησιμοποίησή του, σφίγγουμε τα στεφάνια και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης βαρελιού.

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία σας! Χρησιμοποιείστε τα στοιχεία επικοινωνίας ή πατήστε το σύνδεσμο παρακάτω για αποστολή e-mail.

Contact us

Leave a Comment